Er dørhuset tykkere enn fotlist?

Det er mange variasjoner når du ser på dørlister, gulvlister eller andre dekorative lister. Som en generell regel vil dørbeklædning, eller kabinett, vanligvis være det omtrent en åttendedel av en tomme tykkere enn baseboard.

Hvor tykke skal dørkarmene være?

Det mest brukte dørhuset er 2 1/4 tommer i bredden, men kan variere opp til 3 tommer. De tykkelsen er vanligvis 1/2 tomme, men kan variere opp til 3/4 tomme tykk for et mer omfattende kabinett eller mer detaljert profil. Dørhus og vinduslister har vanligvis samme bredde og kan byttes ut.

Kan du bruke dørhus til fotlist?

For fotlister er den nederste kanten firkantet, hvor foringsrøret vanligvis runder kantene (noe som ikke vil gjøre en like fin overgang fra listverket til gulvet hvis det monteres over tre eller fliser). Det er ikke noe reelt problem med det, bortsett fra at jo mer kompleks profilen er, desto vanskeligere er den å rengjøre.

Er dørhuset det samme som fotlist?

Foringsrør og fotlister brukes begge som overgangsstykker for å skjule hull i skjøter med veggflater. Hovedforskjellen er at foringsrør brukes ved vindus- og døråpninger, mens fotlister brukes i krysset med gulvet.

Skal fotlister og dørlister ha samme størrelse?

Vanligvis bør vertikale trimelementer som dør- og vindushus være mindre og ha mindre tyngde enn fotlister. Så jeg har funnet ut at en god tommelfingerregel for dimensjonering av vinduer og dørkarmer er å holde dem på ca. 50 prosent av høyden på fotlisten. Som alltid er dette ikke en hard og rask regel.

Hvorfor jeg bruker en sokkel som dørkarm...

Hva er den mest populære gulvlisten?

En av de mest brukte baseboardene for boliger er de tre tommers avrundede eller trinnede fotlistene. Dette er fordi toppen av fotlisten smalner av for å gi et mykere og mer dekorativt hjørne.

Hva er den beste størrelsen for fotlister?

En generell tommelfingerregel for fotlistene dine er 7 prosent-regelen - de burde tilsvarer 7 prosent av den totale høyden på rommet ditt. Så hvis du har 8 fots tak, vil baseboardene dine se best ut på rundt 7 tommer høye.

Bør fotlister være tynnere enn foringsrør?

En generell regel fulgt av de fleste installatører er å beholde baseboardtykkelse omtrent en åttende tomme tynnere enn dør- og vindushus. Dette skaper en liten relieff ved bunnen av dørkarmen og tillater også små ufullkommenheter i måten døren henges opp på.

Hva er den tykkeste fotlisten du kan kjøpe?

En kvart tomme er standard. Hvis det er det du har, kan du bruke en tykkere fotlist (den leveres som standard i opptil 11/16ths tomme tykk) for å dekke gapet.

Hvilken farge er mest trimmet?

Og mange designeksperter vurderer hvit den perfekte fargen for enhver trim, uavhengig av interiørstil eller veggfarge. Med mørke vegger lyser og lyser hvit trim opp rommet samtidig som det gjør veggfargen virkelig "pop". Og når vegger males i lyse eller dempede farger, får den hvite kanten fargen til å virke skarp og ren.

Hva er forskjellen mellom trim og casing?

Trim er et generelt begrep som ofte brukes for å beskrive alle typer støping og fresing. Foringsrør er en type støping som vanligvis brukes til å trimme omkrets av vinduer og dører. ... Grunnlist (eller fotlist) er en type list, som påføres der vegg og gulv møtes.

Hva er forskjellen mellom foringsrør og støping?

Omslag, trim eller støping? ... Det er ganske enkelt en profil som rammer inn (eller trimmer) en dør eller et vindu. Kabinettet er funksjonelt så vel som dekorativt. Hovedformålet med foringsrør er å omslutte alle dører og vinduer, og dekke ethvert rom eller gap som er igjen mellom gipsvegg og ramme.

Skal dørene ha samme farge som trim?

Det er et vanlig spørsmål: "Må innerdører og innredning matche?" Det korte svaret er nei. Dørene og pynten kan ha den stilen og fargen du vil ha. Hjemmets design er helt opp til deg.

Hvilken tykkelse kommer fotlister i?

De fleste fotlister er det 1/2 til 1 tomme tykk og 3 til 8 tommer høye. Mål baseboardstørrelsen etter forholdet til krone og hylster. Fotlist er vanligvis høyere enn foringsrøret er bredt, og omtrent like høyt som kronen. Jo høyere kronen er, desto høyere bør fotlisten være for å opprettholde visuell balanse.

Hva skal avsløringen være på dørhuset?

Foringsrør bør len deg tilbake fra forsiden av jamben med 1/8 tomme til ¼ tomme. Dette kalles en avsløring, og snekkere markerer det hele rundt jamben med en skarp blyant og kombinasjonsfirkant.

Hvilket materiale er best for fotlister?

Hva er det beste materialet for fotlister? Fordi de må tåle mye straff, er de fleste fotlister laget av solid tre. Men komposittmaterialer som MDF (medium density fiberboard) brukes noen ganger, siden de er rimeligere og motstandsdyktige mot mugg og mugg, hvis vanninntrenging er et problem.

Kan jeg lage fotlister av MDF?

MDF er en svært kostnadseffektivt materiale for fotlister og foringsrør. MDF har null ufullkommenheter. Den er alltid grunnet og klar for maling. MDF og har null vridninger eller vridninger i materialet.

Hvordan velger jeg baseboard-deksel?

Deretter er det to generelle regler eller viktige fremgangsmåter for riktig valg av disse lister. En— foringsrøret må alltid være tykkere enn fotlisten. Og to - fotlisten må alltid være bredere enn hylsteret. Hold disse to punktene i bakhodet, og du vil aldri få deg inn i en dekor doo-doo.

Er MDF eller furu bedre for fotlister?

På mange hjemmesentre og trelastgårder, MDF er opptil 10 prosent billigere enn hemlock eller poppel og kan til og med ha samme pris som grunnet, fingerskjøtet furu. En slik liten kostnadsforskjell vil kanskje ikke merkes i et lite rom eller to. ... MDF-gulvlister kan være enklere å installere enn gulvlister i ekte tre.

Hvilken størrelse dørkledning bør jeg bruke?

Standarden 2-¼-tommers bredde fungerer bra i de fleste nyere konstruksjoner der dører er plassert nær kantene av rommet og snekkere ikke har nok plass til å installere noe bredere.

Hvor langt unna gulvet bør baseboard være?

Hvis du planlegger å installere gulvlist før du legger til teppe, må den installeres 1 tomme over gulvet nivå for å gi plass til både pute og teppe. Hvis du legger til fotlister etter at teppet er lagt, bør det monteres i samme høyde som uten teppe.

Får høye fotlister et rom til å se større ut?

Hvis du matcher fargen på listverket til veggene, kan det lage en rom med lavt tak ser høyere ut. Ved å beholde en enhetlig farge, lurer den øyet inn i en fortsatt kolonne og gir en illusjon av høyde.

Hva kan jeg bruke i stedet for fotlister?

  • Gummi bunnstøping. Se på en gummibaselist hvis du ikke vil bruke en tradisjonell baseboard. ...
  • Reglet. Et av de mest populære alternativene til en baseboard er en Reglet-trim, og den gir dybde til ethvert rom. ...
  • Vinyl veggbase. ...
  • Gjenvunnet trestøping. ...
  • Porselensfliser. ...
  • Wood Quarter Rund. ...
  • Dekaler.